Sebészet

Előjegyzés nem szükséges:
+36 1 401-1300
Orvosszakmai kérdésekben, telefonos konzultációs időszakban hívható számok:
+36 1 401-1341
+36 20 669-2087
elojegyzes@szakrendelo16.hu vagy a
FőnixWEB online előjegyzési rendszerben
Rendelés helye:Jókai utca,
Főbejárat II. emelet
BeutalóSürgős ellátás:Információ
Szakrendeléssel kapcsolatos,
aktuális információ:

Általános tájékoztató:

A sebészeti szakrendelés a szakrendelő fő épületében, a második emeleten található és a sebészeti ellátást igénylő (elsősorban felnőtt) betegek folyamatos járóbeteg szakellátását végzi reggel 8-tól este 8 óráig.

A sebészeti szakrendelés jelenleg két rendelőhelyiséggel, korszerűen felszerelt, kiemelt kezelővel rendelkezik, ahol az ambuláns kisműtétek végzésére is lehetőség nyílik. Emellett a szakrendelés keretében rectoscopos (végbél) vizsgálatok végzésére is van lehetőség.

A szakrendelés alapszintű traumatológiai (baleseti sebészeti) ellátást tud biztosítani, a komolyabb diagnosztikai és/vagy terápiás ellátást igénylő eseteket a Manninger Jenő Országos Baleseti Intézetbe vagy más, magasabb szintű baleseti ellátást nyújtó intézménybe irányítjuk. A szakrendelés keretében a friss sérülések, vérző sebek baleseti ellátása mellett a töréskezelések közül elsősorban a végtagok (pl.: kéz ujjainak, lábujjak) ellátása történik.

Sebészeti szakrendelésünk alapvetően a definitív (helyben történő és végleges eredményt hozó) ellátásra törekszik, ugyanakkor a kórházi háttere is biztosított a Bajcsy-Zsilinszky, Szent Rókus- vagy Flór Ferenc Kórházak sebészeti osztályain.

Ezáltal lehetőség van arra is, hogy szükség esetén a betegek ambuláns kivizsgálása után azok kórházi kezelését, műtétjeit, majd ismételt járóbeteg szakellátásukat adott esetben ugyanaz az orvos végezze.

Az osztály orvosai és szakdolgozói magasan képzett, több évtizedes szakmai tapasztalattal és betegellátási rutinnal rendelkeznek. A szakrendelés a legkorszerűbb műszerekkel felszerelt, szakmai kapcsolatai révén a betegellátás, sebészeti ellátás, sebellátás, gyógyászati segédeszköz-ellátás magas színvonalú biztosításában is közreműködik.  A sebészeti szakrendelés keretében eltávolított testszövetek (bőrelváltozások, bőralatti daganatok) az esetek jelentős többségében, szakmai indok esetén szövettani vizsgálatra kerülnek, melynek eredményei a szakrendelésen (betegjogi okokból) előzetes érdeklődés után, személyesen vehetőek át.

Szakrendelésünk a zavartalan és sokszor sürgősségi sebészeti betegellátás érdekében minden nap 13:30 és 14:00 között, valamint 19:00 és 19:30 között érhető el telefonon, amikor lehetőség van leletegyeztetésre, szövettani eredmények utáni érdeklődésre, egyéb, sebész-szakmai kérdésekben való segítségnyújtásra.

A kerületi 18 év alatti gyermekek lakóhelyhez közeli sebészeti szakellátása érdekében hetente biztosítunk gyermeksebészeti ellátást, egyéb időpontokban a  gyermeksebészeti ellátás a Zuglói Egészségügyi Szolgálatnál vehető igénybe.

Érsebészeti szakrendelés heti két alkalommal vehető igénybe a szakrendelésre szóló szakorvosi beutaló és telefonos előjegyzés alapján.

Részletes tevékenység:

Sürgősségi sebészeti ambuláns betegek szakellátása:

 • sérülések, nyílt sebek, vágások, baleseti elváltozások (pl.: rándulások, zúzódások) elsődleges kezelése, elmozdulás nélküli törések rögzítése, vérző betegek ellátása
 • balesetet szenvedett betegek elsődleges szakellátása után a felvételes baleseti sebészeti osztályra történő utalása
 • gyulladásos megbetegedések (körömbenövés, kelések, tályogok, szőrtüszőgyulladások) kezelése, műtéti feltárása, kötözése
 • hirtelen kialakult hasi megbetegedések sebészeti hátterének feltárása, diagnosztizálása, szükség esetén sebészeti végleges ellátás biztosítása

Nem sürgősségi sebészeti betegek ellátása:

 • sebellátások, sebkezelések
 • ambuláns kisműtétek végzése (pl.: anyajegyek, bőr alatti elváltozások eltávolítása)
 • sebész szakorvosi konzílium, terápiás javaslat adása
 • sebészeti gondozást igénylő betegek kezelése,
 • munkaképtelenség sebészeti elbírálása
 • rectoscopia (végbél) vizsgálat és ambuláns aranyérkezelés, végbéltáji elváltozások feltárása, kezelése
 • szakorvosi látlelet kiadása
 • sebészeti szempontból indokolt kontrollvizsgálatok végzése
2022. április havi rendelés

2022. május havi rendelés

Előjegyzés:

A sebészeti szakrendelésen a betegellátás bejelentkezés alapján történik, előjegyzés csak az ambuláns beavatkozások és vizsgálatok (rectoscopia) esetén szükséges. Az érsebészeti szakrendelés előjegyzés alapján és szakorvosi beutalóval vehető igénybe. A gyermeksebészeti szakrendelés előjegyzés alapján is működik.

Az érsebészeti szakrendelés beutaló köteles, valamint előjegyzés szükséges.

Speciális sebészeti rendelések: (érsebészet, gyermeksebészet)

Rendelési időOrvosSzakma
Hétfő13:00-19:00Dr. Berezvai Sándorérsebészet
Kedd
14:00-18:00Dr. Gazdus Huba
gyermeksebészet
Csütörtök08:00-14:00Dr. Berezvai Sándorérsebészet

Szabadság információk:

Orvosaink szabadságáról az alábbi ablakokban található naptárakban tájékozódhat. A szabadságos napok piros háttérrel jelennek meg, ezeken a napokon szakorvosunk nem rendel. A megjelenített hónapokat a nyilakkal tudja változtatni.

dr. Balogh Attiladr. Berezvai Sándordr. Gazdus Hubadr. Kollár Sándor
dr. Mayer Ákosdr. Orbán Lászlódr. Oláh Tamásdr. Michailovits Lehel Pál