Sebészet

Előjegyzés nem szükséges:+36 1 401-1300
elojegyzes@szakrendelo16.hu vagy a
FőnixWEB online előjegyzési rendszerben
Orvosszakmai kérdésekben, telefonos konzultációs időszakban hívható számok:
+36 1 401-1341
+36 20 669-2087
Rendelés helye:1163 Budapest, Jókai utca
Főépület II. emelet
Szakrendeléssel kapcsolatos,
aktuális információ:

Általános tájékoztató:

A sebészeti szakrendelés a szakrendelő fő épületében, a második emeleten található és a sebészeti ellátást igénylő (elsősorban felnőtt) betegek folyamatos járóbeteg szakellátását végzi reggel 8-tól este 8 óráig.

A sebészeti szakrendelés két rendelőhelyiséggel, korszerűen felszerelt, kiemelt kezelővel rendelkezik, ahol az ambuláns kisműtétek végzésére is lehetőség nyílik. Emellett a szakrendelés keretében rectoscopos (végbél) vizsgálatok végzésére is van lehetőség.

A szakrendelés alapszintű traumatológiai (baleseti sebészeti) ellátást tud biztosítani, a komolyabb diagnosztikai és/vagy terápiás ellátást igénylő eseteket a Manninger Jenő Országos Baleseti Intézetbe vagy más, magasabb szintű baleseti ellátást nyújtó intézménybe irányítjuk. A szakrendelés keretében a friss sérülések, vérző sebek baleseti ellátása mellett a töréskezelések közül elsősorban a végtagok (pl.: kéz ujjainak, lábujjak) ellátása történik a szakrendelés szakmai kompetenciáin belül.

Sebészeti szakrendelésünk alapvetően a definitív (helyben történő és végleges eredményt hozó) ellátásra törekszik, ugyanakkor a kórházi háttere is biztosított a Bajcsy-Zsilinszky, Szent Rókus- vagy Flór Ferenc Kórházak sebészeti osztályain.

Ezáltal lehetőség van arra is, hogy szükség esetén a betegek ambuláns kivizsgálása után azok kórházi kezelését, műtétjeit, majd ismételt járóbeteg szakellátásukat adott esetben ugyanaz az orvos végezze.

Az osztály orvosai és szakdolgozói magasan képzett, több évtizedes szakmai tapasztalattal és betegellátási rutinnal rendelkeznek. A szakrendelés a legkorszerűbb műszerekkel felszerelt, szakmai kapcsolatai révén a betegellátás, sebészeti ellátás, sebellátás, gyógyászati segédeszköz-ellátás magas színvonalú biztosításában közreműködik.  A sebészeti szakrendelés keretében eltávolított testszövetek (bőrelváltozások, bőralatti daganatok) az esetek jelentős többségében, szakmai indok esetén szövettani vizsgálatra kerülnek, melynek eredményei a szakrendelésen (betegjogi okokból) előzetes érdeklődés után, személyesen vehetőek át.

Szakrendelésünk a zavartalan és sokszor sürgősségi sebészeti betegellátás érdekében minden nap 13:30 és 14:00 között, valamint 19:00 és 19:30 között érhető el telefonon, amikor lehetőség van leletegyeztetésre, szövettani eredmények utáni érdeklődésre, egyéb, sebész-szakmai kérdésekben való segítségnyújtásra.

A sebészeti szakrendelésen kizárólag a szakrendelés orvosi által elrendelt további vizsgálatokra, további szakellátásokra (beleértve a gyógytorna, fizikoterápia ellátást is) van lehetőség beutalót kiadni, így a sebészeti szakrendelés orvosainak más intézményben, más orvos által elrendelt kezelésekre, ellátásokra, vizsgálatokra szakmai okok miatt beutalót adni nem áll módjukban.  

A kerületi 18 év alatti gyermekek lakóhelyhez közeli sebészeti szakellátása érdekében hetente biztosítunk gyermeksebészeti ellátást, egyéb időpontokban a  gyermeksebészeti ellátás a Zuglói Egészségügyi Szolgálatnál vehető igénybe.

Érsebészeti szakrendelés heti két alkalommal vehető igénybe a szakrendelésre szóló szakorvosi beutaló és telefonos előjegyzés alapján.

Részletes tevékenység:

Sürgősségi sebészeti ambuláns betegek szakellátása:

  • sérülések, nyílt sebek, vágások, baleseti elváltozások (pl.: rándulások, zúzódások) elsődleges kezelése, elmozdulás nélküli törések rögzítése, vérző betegek ellátása
  • balesetet szenvedett betegek elsődleges szakellátása után a felvételes baleseti sebészeti osztályra történő utalása
  • gyulladásos megbetegedések (körömbenövés, kelések, tályogok, szőrtüszőgyulladások) kezelése, műtéti feltárása, kötözése

Nem sürgősségi sebészeti betegek ellátása:

  • sebellátások, sebkezelések
  • ambuláns kisműtétek végzése (pl.: anyajegyek, bőr alatti elváltozások eltávolítása)
  • sebész szakorvosi konzílium, terápiás javaslat adása
  • sebészeti gondozást igénylő betegek kezelése,
  • rectoscopia (végbél) vizsgálat és ambuláns aranyérkezelés, végbéltáji elváltozások feltárása, kezelése
  • szakorvosi látlelet kiadása
  • sebészeti szempontból indokolt kontrollvizsgálatok végzése


2023. szeptember havi rendelés
2023. október havi rendelés

Előjegyzés:

A sebészeti szakrendelésen a betegellátás bejelentkezés alapján történik, előjegyzés csak az ambuláns beavatkozások és vizsgálatok (rectoscopia) esetén szükséges. Az érsebészeti szakrendelés előjegyzés alapján és szakorvosi beutalóval vehető igénybe. A gyermeksebészeti szakrendelés előjegyzés alapján is működik.

Az érsebészeti szakrendelés beutaló köteles, valamint előjegyzés szükséges.

Speciális sebészeti rendelések: (érsebészet, gyermeksebészet)

Gyermeksebészeti szakrendelést az alábbi rendelési időn túl a Zuglói Egészségügyi Szolgálatnál vehetnek igénybe. Bővebb információt a linkre kattintva olvashatnak.

Rendelési időOrvosSzakma
Kedd
14:00-18:00Dr. Gazdus Huba
gyermeksebészet
Szerda14:00-20:00Dr. Berezvai Sándorérsebészet
Csütörtök08:00-14:00Dr. Berezvai Sándorérsebészet
Szakrendeléssel kapcsolatos,
aktuális információ:

Szabadság információk:

Orvosaink szabadságáról az alábbi ablakokban található naptárakban tájékozódhat. A szabadságos napok piros háttérrel jelennek meg, ezeken a napokon szakorvosunk nem rendel. A megjelenített hónapokat a nyilakkal tudja változtatni.

dr. Balogh Attiladr. Berezvai Sándordr. Gazdus Hubadr. Kollár Sándor
dr. Kovács Csabadr. Mayer Ákosdr. Oláh Tamásdr. Orbán László