Érsebészet

Előjegyzés szükséges:
+36 1 401 1300
elojegyzes@szakrendelo16.hu vagy a
FőnixWEB online előjegyzési rendszerben
Orvosszakmai kérdésekben, telefonos konzultációs időszakban hívható számok:
+36 1 401 1330
+36/20 252-1277
Rendelés helye:1163 Budapest, Jókai utca
II. em.
Szakorvosi beutaló szükséges
Területen kívülről érkező pácienseinket, előzetes befogadás után áll módunkban ellátni!

Általános tájékoztató

A szív és érrendszeri megbetegedések vezető helyen állnak Magyarországon. Ezen betegségek kialakulásában a genetikai-, életmódbeli és környezeti  faktorok, a dohányzás, a cukorbetegség és a magas vérzsír szint a legfontosabb oki tényezők. A megelőzésnek, a korai felismerésnek és az életmód váltásnak  fontos  szerepe van. A XVI. szakrendelőben az érsebészeti szakrendelést 1988 óta dr. Berezvai Sándor sebész-érsebész főorvos közreműködése és irányítása mellett történik, jelenleg heti 2×6 órában.

A rendelésen a betegek panaszai alapján pulzus görbe kiírással rendelkező CW doppleres készülékkel történik a vizsgálat, melyet mélyvénás és carotis duplex scan valamint külső intézményben CT és angiográphiás vizsgálattal tudunk kiegészíteni

Az így kialakult diagnózisok alapján a betegek ambuláns kezelését, gondozását végezzük, ha szükséges, angiológiai-belgyógyászati vagy érsebészeti osztályra való elhelyezésére teszünk javaslatot.

A rendelés fő profilja a vénás, visszeres megbetegedések vizsgálata, műtéti és sclerotherápiás  kezelése, érbetegek gondozása.

A műtétek a Szent  Rókus Kórház „Egynapos sebészeti” centrumába történnek, illetve kisebb műtéteket Intézményünk egynapos sebészeti részlegén is végzünk.

A kórházi háttérre épült járóbeteg szakrendelésen lehetőség van végig vezetni a beteget a kezdeti diagnózistól a műtéti kezelésen át az utógondozásig.

Az érsebészeti rendelés előjegyzés alapján történik, és beutaló köteles.

Előjegyzés:

  • Telefon: A rendelésre a központi betegirányító ad időpontot a  401-1300 számon.
  • Érsebészet: +36/20 252-1277
  • Email: elojegyzes@szakrendelo16.hu

Rendelési idő:

Rendelési időOrvosSzakma
Szerda14:00-20:00
Dr. Berezvai SándorÉRSEBÉSZET
14:00-15:00 Telefonos konzultáció
Csütörtök08:00-14:00
Dr. Berezvai Sándor
08:00-09:00 Telefonos konzultáció

Sürgősség:

Az érsebészet területén a sürgős esetek kórházi ellátást igényelnek, a szakrendelőben sürgősségi ellátást nem tudunk nyújtani.

Szabadság információk:

Orvosaink szabadságáról az alábbi ablakokban található naptárakban tájékozódhat. A szabadságos napok piros háttérrel jelennek meg, ezeken a napokon szakorvosunk nem rendel. A megjelenített hónapokat a nyilakkal tudja változtatni.

dr. Berezvai Sándor