Üdvözli Önt a XVI. Kerület Kertvárosi Egészségügyi Szolgálata

Rendelési idők: H-P: 8:00-20:00 - Tel: +36 1 401-1300 - Email: elojegyzes[kukac]szakrendelo16.hu

Diétás tanácsadás

Előjegyzés szükséges:
+36 1 401 1300
elojegyzes@szakrendelo16.hu vagy a
FőnixWEB online előjegyzési rendszerben
Rendelés helye:1163 Budapest, Jókai utca
I. emelet
Beutaló: szükséges
Területen kívülről érkező pácienseinket, előzetes befogadás után áll módunkban ellátni!
ORVOSSZAKMAI KÉRDÉSEKBEN, TELEFONOS KONZULTÁCIÓS IDŐSZAKBAN HÍVHATÓ SZÁMOK:
DIETETIKA
+36 1 401-1376
+36 20 526-1420

Manapság egyre növekvő igénybevételnek kell megfelelnünk. A helyes táplálkozás és így a dietetikai tanácsadás szerepe a jó teljesítőképesség és az egészség megőrzése szempontjából egyre nagyobb hangsúlyt kap. A hippokratészi elv szerint: ˝Az vagy, amit megeszel!˝ -érdemes alaposan megfontolnunk, mivel tápláljuk testünket-lelkünket és szellemünket. A sokféle útmutatás és újszerű diétás irányzat között nehéz eligazodni, ezért szakrendelőnk egyénre szabott diétás tanácsadás lehetőségét kínálja fel a hozzánk forduló páciensek számára.

A tanácsadás részét képezik:

Konyhatechnológiai tanácsadás

A helyes nyersanyag megválasztása önmagában még nem elegendő, legalább ennyire fontos az elkészítés módja is. Egyszerű fortélyokkal ízletes étrendet alakíthatunk ki, így az evés öröme megmarad anélkül, hogy ártanánk szervezetünknek.

Kinek javasolt?

Mindenkinek, aki szeretne egészségesen és ízletesen étkezni, de nem tudja, hogy kezdjen hozzá a váltáshoz.

Segítségnyújtás a nyersanyag-válogatásban

Az emberek többsége nincs tisztában azzal, hogy egyes betegségeket bizonyos élelmiszerek előnyösen befolyásolnak vagy bizonyos kombinációkban és mennyiségben éppenséggel súlyosbítanak. Azt, hogy mit mivel pótolhatunk, mivel érdemes kombinálni, megtudhatja dietetikus szaktanácsadásunk keretében.

Kinek javasolt?

Mindenkinek, aki szeretne egészségesen és ízletesen étkezni, de nem tudja honnan és mit szerezzen be, illetve azoknak, akik valamilyen betegség miatt speciális étrendre szorulnak és nincsenek tisztában a számukra hasznos és káros élelmiszerekkel, azok elkészítésével.

Egyénre szabott étrend összeállítása

Aki fogyni szeretne vagy csak az egészséges táplálkozás alapelveinek megfelelően szeretne táplálkozni, esetleg a léböjt után könnyebb étrendet betartani, illetve vastagbélgyulladással, cukorbetegséggel vagy egyéb más állapottal küszködik, azoknak ajánlható az egyénre szabott diétás tanácsadás. Könnyebb sikereket elérni ezen az úton, mint ha csak egy általános vagy épp divatos, ám nem túl egészséges diétát tartanánk.

Kinek javasolt?

Mindenkinek, aki szeretne lefogyni, salaktalanítani-és mindezt nem kampányszerűen, hanem hosszú távra tervezi. Azoknak, akik betegségük, panaszaik miatt speciális étrendre szorulnak, de nem tudják, mire kell odafigyelniük.

Útmutatás diétás és/vagy bioélelmiszerek beszerzéséhez

Nem utolsósorban szeretnénk segíteni olyan élelmiszerek beszerzésében, amelyekkel változatosabbá, ízletesebbé tehetjük diétánkat. Ilyenek például a fehérjeszegény kenyér (vesebetegség esetén), kalciummal dúsított sajt (csontritkulásban ajánlott), gluténmentes élelmiszerek stb.

Kinek javasolt?

Mindenkinek, aki szeretne egészségesen és ízletesen étkezni, de nem tudja, honnan és mit szerezzen be. Betegségek esetén speciális élelmiszerek és alapanyagok beszerzésének és azok sajátosságainak megismeréséhez.

Rendelési idő:

Név Hétfő
2024.07.15.
Kedd
2024..07.16.
Szerda
2024..07.17.
Csütörtök
2024..07.18.
Péntek
2024.07.19.
Holzmann Brigitta 14:00 - 20:0007:30 - 14:0014:00 - 20:0007:30 - 14:0007:30 - 14:00
Szakrendeléssel kapcsolatos,
aktuális információ:

Holzmann Brigitta
Tartalomhoz ugrás