Üdvözli Önt a XVI. Kerület Kertvárosi Egészségügyi Szolgálata

Rendelési idők: H-P: 8:00-20:00 - Tel: +36 1 401-1300 - Email: elojegyzes[kukac]szakrendelo16.hu

Előjegyzés-általános információk

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Intézményünk által nyújtott egészségügyi szolgálatatás folyamatos hozzáférésének biztosítása érdekében, az előjegyzési időpontok foglalása az alábbiak szerint módosul. Az előjegyzési naptárak heti rendszerességgel nyílnak, azokon a szakrendeléseken, ahol hosszú a várakozási idő.
Fentiek értelmében az előjegyzési naptárak első alkalommal, 2022. december 05.-én, hétfőn 17 órakor kerülnek megnyitásra, amikor a 2023. február 6.-i heti időpontok válnak elérhetővé. Ezt követően minden hétfőn 17 órakor nyílik meg egy újabb előjegyzési hét.

A XVI. Kerület Kertvárosi Egészségügyi Szolgálatának szakrendelésein – a sebészeti osztály kivételével – előjegyzési rendszert működtetünk. Bizonyos osztályokon – a nagy betegforgalom miatt – csak előjegyzés alapján fogadjuk a betegeket, más osztályokon nyitva áll az előzetes bejelentkezés nélküli betegfogadás lehetősége is. Azonban ez utóbbi esetben előfordulhat, hogy hosszú várakozásra kényszerülnek, illetve nem tudjuk vállalni az ellátást az aznapi rendelési időben. Mindezekről, beleértve a várható várakozási időt is, a Betegirányító Kollégák tájékoztatást adnak. Az előjegyzés szükségességéről honlapunkon tájékozódhat az adott szakrendelés oldalán.

Egyes szakrendeléseinken területi ellátási kötelezettség alapján csak XVI. kerületi lakosokat tudunk fogadni.
Beutalóköteles szakrendeléseinkre kizárólag érvényes beutalóval kérhet/foglalhat időpontot.
Mielőtt időpontot kér, kérjük tájékozódjon betegirányítóinknál, vagy a magunkról/beutalási rend menüpont alatt!

Szakmai protokolljainknak megfelelően továbbra is soron kívül fogadjuk a sürgős ellátást igénylő betegeket. Sürgősségi beutalót csak háziorvossal folytatott előzetes konzultáció alapján fogadunk el. Erről részletesen az egyes osztályok oldalán olvashatnak.  Amennyiben az orvosi vizsgálatot követően, bebizonyosodik, hogy a sürgősségi ellátás nem indokolt, úgy a  hatályos szabályozásunk értelmében a sürgősséggel visszaélő páciensek érdemi ellátására (például gyógyszer felírás, diagnosztikus vizsgálatok rendelése) nem kerülhet sor, őket a normál előjegyzési rendszerbe irányítjuk.

Ettől eltérően a panoráma fogászati röntgenre való időpontkérés, a pszichiátria és a fizikoterápia osztályainkra az előjegyzés közvetlenül az osztályon történik, fizikoterápiára csak személyes egyeztetés alapján tudunk időpontot adni. Az előjegyzés részleteiről az osztályok oldalán tájékozódhat.

Kontroll vizsgálatokra az osztályokon, a szakorvosi vizsgálat végeztével kapnak időpontot betegeink.

Kérjük Tisztelt Betegeinket, hogy a folyamatos betegellátás érdekében az elő‑jegyzési időpontokat betartani-, esetleges közbejött akadályoztatás esetén azt a fent jelzett elérhetőségeken jelezni szíveskedjenek.

Központi telefonszámunk elérhetőségünk sajnos gyakran nehézkes a nagy forgalom miatt, javasoljuk, hogy inkább késő délután próbálják hívni a szakrendelőt. Az automata hívásfogadást nem kedvelők számára javasoljuk a 0-s gomb megnyomásával a betegirányítók kapcsolását, ehhez nem kell végighallgatni a teljes főmenüt.

A telefonközpont menüjének felépítése a következő:

 • 9: Előjegyzett időpont lemondása
 • 0: Betegiránytó kapcsolása
 • 1: Ismert mellék kapcsolása (Az 1-es után tárcsázza a mellék számát!)
 • 2: Általános tájékoztató szakrendeléseinkről
 • 3: Előjegyzés panorámaröntgenre
 • 4: Előjegyzés a Jókai utcai szakrendelőben dolgozó fogorvosokhoz
  • 1: Dr. Kiss Bertalan és dr. Beke Zsuzsanna
  • 2: Dr. Adler Edit és dr. Bertóthy Zoltán
  • 3: Dr. Nagy Katalin
  • 4: Dr. Pesti Zsuzsanna és dr. Keczéry László
  • 5: Dr. Herjeczki Ágnes és dr. Tóth Ágnes
Tartalomhoz ugrás