Üdvözli Önt a XVI. Kerület Kertvárosi Egészségügyi Szolgálata

Rendelési idők: H-P: 8:00-20:00 - Tel: +36 1 401-1300 - Email: elojegyzes[kukac]szakrendelo16.hu

Szürkehályog műtét

 

A szürkehályog (cataracta) kezelése során – akárcsak számos szemészeti eljárásnál – a beavatkozás ultrahangos módszerrel történik, melynek során egy mindössze 1,8-2,85 mm-es metszést ejtenek a szaruhártya külső szélén, majd ezen át eltávolítják  az  elhomályosodott  szétdarabolt lencsét. A lencse tokja azonban megmarad, s ebbe ültetik be a hajlítható műlencsét. A műtét helyi érzéstelenítésben történik, érzéstelenítő szemcsepp segítségével. A beavatkozás mindössze 25-30 percet vesz igénybe.

 

A kis seben történő eljárás előnyei:

  • Gyorsabb gyógyulás
  • A fertőzés veszélye alacsonyabb: minél kisebb a vágás, annál kisebb a szaruhártya “sérülése”, ennek megfelelően csökken az esetleges gyulladás és fertőzés veszélye is.
  • Kiváló kontrasztérzékenység
  • Változó fényviszonyok melletti jobb látásminőség
  • Fénytörtési rendellenesség (astigmia) kialakulásának lehetősége csökken
  • Bármely felmerülő kérdés esetén kérje kollégáink segítségét!
  • Az egyik legbiztonságosabb eljárás

A szürkehályog kezelése egyike a legbiztonságosabb beavatkozásoknak: a mikrosebészeti technikák fejlődésének köszönhetően a szürkehályog-sebészet az esetek 98 százalékában teljesen komplikációmentes. Ennek ellenére tudnunk kell, hogy nincs sebészi beavatkozás kockázat nélkül. Ezért kezelés előtt orvosa és kollégáink részletesen tájékoztatják Önt a műtéti kockázatról.

Pácienseink gyors és kiváló rehabilitációját teszik lehetővé az Intézetünkben rendelkezésre álló torzításmentes optikával rendelkező, valamint az egyedülálló, kis seben beültethető műlencsék.

Bízunk abban, hogy összeállításunk segített Önnek a szürkehályog kezelésének megismerésében.

 

Tartalomhoz ugrás