Üdvözli Önt a XVI. Kerület Kertvárosi Egészségügyi Szolgálata

Rendelési idők: : H-P: 8:00-20:00
  Tel: +36 1 401-1300 : E-mail: elojegyzes@szakrendelo16.hu

Nőgyógyászat

ElőjegyzésSzükségesTelefon: 401-1300elojegyzes@szakrendelo16.hu vagy a
FőnixWEB online előjegyzési rendszerben
Rendelés helye:Jókai utca, III. emelet
BeutalóNem szükségesSürgős ellátás:Információ
Szabadságok, aktuális információk

Általános tájékoztató:
Rendelésünk a hét minden napján fogadja a pácienseket. Beutaló a szakrendelés igénybevételéhez nem szükséges. A páciensek fogadása előjegyzés alapján történik, ennek hiányában a megjelenés napján  csak sürgősségi ellátást tudunk biztosítani (vérzés, erős alhasi fájdalom, terhesség alatt rendellenes kontrakciók, vérzés).
Felszereltségünkhöz tartozik mind hasfalon, mind hüvelyen keresztül végzett kismedencei ultrahang vizsgálatra alkalmas készülék, mellyel ezen felül pulzus és színes Doppler vizsgálatokat, valamint áramlásmérést is végzünk. Szintén helyben végezzük utolsó hónapban levő kismamáink részére a magzati szívhang tartós észlelését és regisztrálását, CTG (NST) vizsgálatot.
A nőgyógyászati szakrendelés feladatai: a női nemi szervek működészavarainak felismerés és kezelése, beleértve a hüvelyi gyulladásokat, a menstruációs zavarokat. Elvégezzük a nőgyógyászati szűrővizsgálatot (onkocytologiát), a hozzátartozó kolposzkópiával. Tanácsadást és kivizsgálást végzünk serdülőkori problémák, fogamzásgátlás, meddőségi panaszok, családtervezés, gyermekvállalás előkészítése, változókori panaszok, klimax, nőgyógyászati hormonpótló kezelés ügyében.
Vállaljuk méhen belüli eszköz felhelyezését, követését, eltávolítását, kisebb műtétek (pl: méhszájpolyp, szeméremtest elváltozásainak kimetszése) elvégzését, kezelését electrocoagulaciós-, illetve chryoterápiás módszerekkel.
Foglalkozunk terhesség megállapításával, terhestanácsadással, korszerű terhesgondozással, terhesség alatti szűrővizsgálatok elvégzésével, magzat állapotának szűrésével, NST (CTG) vizsgálat végzésével.
Helyben végzünk ultrahangos vizsgálatokat hüvelyen és hasfalon keresztül, doppler és színes (color) doppler vizsgálatokat, terhesség alatti ultrahangos szűrővizsgálatokat, „genetikai ultrahangot” (a rendeletben előírt várandóság 12, illetve 18. hetében végezzük), , magzati áramlásmérést (flowmetriát), valamint hüvelyi ultrahangot, folliculometriát, petefészkek vizsgálatát.
Lakhely szerint hozzánk tartozó betegeink és terheseink esetében táppénzbe vétel, tartás és kiírás helyben történhet, egyéb esetekben szakorvosi javaslatunk alapján ezt a háziorvos teszi.

DOWN kór és egyéb magzati kromoszóma-rendellenességek szűrése:

  • 2017-november 06-tól a várandósok számára már szakrendelőnkben is elérhető a Down-kór és egyéb kromoszóma rendellenességek szűrésére alkalmas Kombinált teszt vizsgálat. Ez egy vérvétellel kiegészített ultrahang vizsgálat, ami nagy hatékonysággal szűri ki a kromoszóma rendellenességeket legfőképp a Down-kórt. Önmagában elvégzett ultrahang vizsgálat csupán 70% eséllyel zárja ki a betegséget a Kombinált teszt hatékonysága 90-95%. A vérvétel és az ultrahang vizsgálat egy időben történik hétfő délutánonként. Az ultrahang vizsgálatot FMF által akkreditált szakember végzi. A jelenlegi törvényi szabályozás szerint minden 37 év feletti nőnek fel kell ajánlani a kromoszóma vizsgálatot, amit a legtöbb nő szeretne elkerülni. A Kombinált teszt nem alternatívája a kromoszóma vizsgálatnak, de mindenképpen sokkal pontosabb és részletesebb rizikóbecslés lehetőséget ad, és a terhességre nincs veszélyes következménye. Mivel kromoszóma rendellenesség lehetősége minden anyai életkorban felmerül, ezért minden kismamának  ajánlott a Kombinált teszt lehetőséget.
    A vizsgálat díja 26 000Ft.
  • Toxemia szűrés  a Kombinált teszttel együtt történik, itt a korai (34. hét előtti) preeclampsiára való hajlam becslése történik. A vizsgálat díja 29 000 Ft.
  • Szintén hétfőnként – azon kismamák számára akik igénylik- lehetőség van egyénre szabott PrenaTest vérvételre is. A PrenaTest vetélési kockázat nélkül igen nagy pontossággal azonosítja a különböző genetikai betegségeket . Attól függően választható a PrenaTeszt megfelelő formája, hogy az előzetes vizsgálatok , kórelőzmény vagy a várandós aggodalma , mely rendellenesség pontos azonosítását teszi szükségessé.
  • PrenaTest Alap: 75 000 Ft
  • PrenaTest Optimum: 165 000 Ft
  • PrenaTest Plus: 180 000 Ft

A vérvizsgálatok a Czeizel Intézet laboratóriumában történnek.

Rendelési idő:

A nyári rendelési időkről ide kattintva tájékozódhat

NévHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntek
Dr. Boros György 14:00-20:00  
Dr. Cseh Richárd14:00-20:00
Dr. Jeney Krisztina08:00-14:0008:00-20:00
Dr. Reszler Beáta8:00-13:00* 8:00-14:00
Dr. Turcsányi Attila14:00-20:008:00-20:00 8:00-14:00

* Rendelés minden páratlan héten.

Sürgősségi betegellátás:
A nőgyógyászati szakrendelésen sürgősségi ellátást nem végzünk, kivételt a következő esetek jelentenek:

  • jelentős vérzés
  • terhesség alatt rendellenes kontrakciók, vérzés

Szabadság információk:
Orvosaink szabadságáról az alábbi ablakokban található naptárakban tájékozódhat. A szabadságos napok piros háttérrel jelennek meg, ezeken a napokon orvosunk nem rendel. A megjelenített hónapokat a nyilakkal tudja változtatni.

dr. Boros György
dr. Jenei Krisztinadr. Reszler Beáta
dr. Turcsányi Attiladr. Cseh Richárd