Üdvözli Önt a XVI. Kerület Kertvárosi Egészségügyi Szolgálata

Rendelési idők: : H-P: 8:00-20:00
  Tel: +36 1 401-1300 : E-mail: elojegyzes@szakrendelo16.hu

Képalkotó diagnosztika

Előjegyzés
UH vizsgálatra SzükségesTelefon: 401-1300
elojegyzes@szakrendelo16.hu
Rendelés helye:Jókai utca, I. emelet
Beutaló szükséges
Sürgős ellátás:Információ
UH vizsgálatok esetén a területen kívülről érkező pácienseinket, előzetes befogadás után áll módunkban ellátni!

Az aznapi utolsó beteg bejelentkezésére 19:30-ig van lehetőség.

Leletek átvétele:

Amennyiben a röntgenben teleradiológiai leletezés van, és a lelet nem készül el azonnal, a leletet három nap múlva a beteg meg tudja nézni előzetes regisztráció után Ügyfélkapun keresztül vagy a FőnixWeb rendszerben, a beutaló orvos pedig az EESZT-ben ( Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér). Letetéért személyesen csak akkor jöjjön vissza a rendelőbe, ha ezen elektronikus csatornák közül egyik sem elérhető az Ön számára. A röntgen felvétel nem kerül fel az on-line térbe, ezért ezt csak személyesen, CD-n kiírva tudja átvenni a rtg-osztályon. Ha leletet vagy CD-t szeretne átvenni, mindenképpen kerülje a reggeli, zsúfolt időszakot! Helyette a 10.00-18.00 óra közötti intervallumot javasoljuk.

Általános tájékoztató

Osztályunk képalkotó diagnosztikai hátteret biztosít az intézetben működő szakrendelések, valamint a kerületi háziorvosi rendelések számára, a hét minden munkanapján, két műszakban. Osztályunkon a röntgen vizsgálatok képalkotása és tárolása digitális rendszerben működik, hagyományos röntgen filmet már nem használunk.

Elvégezhető vizsgálatok:

 • csont, mellkas és has röntgen felvételek
 • nyelőcső- és gyomor kontrasztanyagos vizsgálata
 • komplex hasi UH vizsgálat
 • pajzsmirigy és nyaki lágyrész UH vizsgálat
 • ízületi UH vizsgálat (váll, csípő, térd)
 • nyaki verőerek duplex UH vizsgálata
 • alsó végtagi vénás duplex UH vizsgálat

Fogászati panoráma röntgen

Fogászati panoráma röntgen vizsgálatot is végzünk, szintén digitális készülékkel. A vizsgálatot a NEAK nem finanszírozza, térítési díjat a vizsgálat helyszínén kell megfizetni. Beutaló nem szükséges, de előzetes időpont-egyeztetés igen, melyet a röntgenosztályon tud kérni személyesen, telefonon (+36 1 401 1361 vagy +36 20 669 2088) illetve e-mailben  (elojegyzes@szakrendelo16.hu.)

A felvételt CD-n adjuk ki, ezzel kell felkeresnie az önt kezelő fogorvost leletezés céljából.

A vizsgálat előtt a kivehető fogsort, a nyakláncot és a fülbevalót le kell venni. (Célszerű az ékszereket még otthon levenni)

Röntgen vizsgálatok:

Minden röntgen vizsgálat beutaló köteles! Előzetes időpont egyeztetés nem szükséges, minden  munkanapon 8:00-20:00 között lehet igénybe venni a betegellátást. A rendelési idő egy részében teleradiológiai leletezés történik. A röntgen felvételeket külön kérés esetén CD-n adjuk ki. Ha a beutaló orvos kéri a felvételek kiadását, akkor nem kell érte fizetni. Ellenkező esetben a CD 650 Ft-ba kerül, melyet a röntgenosztályon kell kifizetni.

 

Nyelőcső és gyomor röntgen vizsgálata:

A vizsgálathoz beutaló és előzetes időpont egyeztetés szükséges. Időpontot a röntgenosztályon tud kérni személyesen, telefonon (+36 1 401 1361 vagy +36 20 669 2088) illetve e-mailben  (elojegyzes@szakrendelo16.hu.)

Gyomor röntgen vizsgálatot csak gasztroenterológiai beutaló vagy javaslat alapján végzünk.

Szükséges előkészület: a vizsgálat éhgyomorra történik. A vizsgálat előtt éjféltől enni, inni, gyógyszert bevenni nem szabad.

Ultrahang vizsgálatok:

Valamennyi ultrahang vizsgálathoz beutaló és előzetes időpont egyeztetés szükséges. Időpontot a központi betegirányítástól kérhetnek személyesen, telefonon+36 1 401 1300 (utána 0 gomb az előjegyzés), vagy e-mailben: elojegyzes@szakrendelo16.hu.

A hasi UH vizsgálathoz szükséges előkészület: A vizsgálat éhgyomorra történik, aznap reggel már nem szabad enni, kávézni, és a vízen kívül mást inni. A kismedence megfelelő vizsgálatához telt húgyhólyag szükséges, ezért előtte sok folyadékot fogyasszon (szénsavmentes víz). Előző nap kerülje a puffasztó ételek fogyasztását.

Ízületi UH vizsgálathoz hozza magával az adott régióról készült röntgen felvételeit és leleteit. Ízületi UH vizsgálatot megelőző röntgen vizsgálat nélkül nem végzünk!

Előjegyzés

Osztályunkon a következő vizsgálatokhoz előjegyzés szükséges:

 • nyelőcső- és gyomor kontrasztanyagos vizsgálata
 • valamennyi ultrahang vizsgálat
 • panoráma röntgen vizsgálat

Időpontkérés

 • ultrahangra a központi betegirányítástól kérhetnek személyesen, telefonon +36 1 401 1300 ( utána 0 gomb az előjegyzés), vagy e-mailben: elojegyzes@szakrendelo16.hu
 • panoráma röntgenre, valamint nyelőcső- és gyomor kontrasztanyagos vizsgálatára közvetlenül a röntgenosztályon lehet időpontot kérni az alábbi elérhetőségeken: személyesen vagy telefonon: +36 1 401 1361 vagy +36 20 669 2088.

Csecsemő- és gyermek UH vizsgálatok:

14 év alatti gyermekek és csecsemők vizsgálatát jelenti. A vizsgálathoz előzetes időpont egyeztetés szükséges, melyet dr. Imre Tamástól kérhetnek. Tel.: +36 20 4113140, e-mailben: drimretamas@gmail.com. A vizsgálathoz szükséges előkészületeket is ezeken az elérhetőségeken tudják egyeztetni dr. Imre Tamással.

Egyes vizsgálatokhoz szükséges előkészületek
Előkészület gyomor röntgen vizsgálathoz
A vizsgálat előtt ÉJFÉLTŐL nem szabad enni, inni, gyógyszert bevenni. A vizsgálat éhgyomorra történik.
Hasi ultrahang vizsgálat
Előző nap könnyű étkezés (nem túl zsíros, nem túl fűszeres), bő folyadék fogyasztás.

A vizsgálat éhgyomorra történik ezért a vizsgálat reggelén már nem szabad enni, kávézni, és a vízen kívül mást inni.
A kismedence megfelelő vizsgálatához telt húgyhólyag szükséges, ezért a vizsgálat előtt 1 órával meg kell inni fél liter folyadékot, ezután már nem szabad vizelni.

Kérjük, hogy a cukorbetegek kora reggeli időpontot kérjenek.

Korábbi képalkotódiagnosztikai leleteit (RTG, UH, CT, MR) hozza magával!

Amennyiben a kért időpontban előre láthatóan mégsem tud megjelenni, kérjük legkésőbb 48 órával előtte mondja le az időpontját.

Rendelési idő

NévHétfőKeddSzerdaCsütörtökPéntek
RTG08:00-20:0008:00-20:0008:00-20:0008:00-20:0008:00-20:00
dr. Szabó Mónika UH08:00-13:00
08:00-13:0008:00-13:00
dr. Erdődi Anna Mária UH08:00-13:0008:00-13:00
dr. Imre Tamás UH13:30-tól
bejelentkezés alapján
13:30-tól
bejelentkezés alapján
dr. Imre Tamás UH
magánrendelés
18:00-tól
bejelentkezés alapján
18:00-tól
bejelentkezés alapján
Tengerdi Judit Carotis UH14:15-19:15
dr. Szabó Csilla UH14:30-19:30

Sürgősségi betegellátás:

Az ultrahang csak a háziorvossal vagy a beutaló szakorvossal folytatott előzetes konzultáció alapján fogad sürgősséggel betegeket.

Szabadság információk:
Orvosaink szabadságáról az alábbi ablakokban található naptárakban tájékozódhat. A szabadságos napok piros háttérrel jelennek meg, ezeken a napokon szakorvosunk nem rendel. A megjelenített hónapokat a nyilakkal tudja változtatni.

dr. Erdődi Anna Máriadr. Kővári Máriadr. Kiss Pál Péter
dr. Szabó Mónikadr. Szabó CsillaTengerdi Judit