Általános információk Nyomtatás
 
Társadalmunk értékrendjében az egészség és annak fenntartásának intézmény és eszközrendszere, mint az életminőség meghatározó tényezője a legfontosabbak között van.  A járóbeteg ellátás szerepe megváltozott. A tudományos-technikai fejlődés szinte minden diagnosztikai lehetőséget kezünkbe adott és a gyógyítás ambuláns lehetőségei is hatalmasan fejlődtek. Feladatunk, hogy a megnövekedett lehetőségekkel élve, hatékonyan járuljunk hozzá a hozzánk fordulók életének, életminőségének jobbításához.
 
A kerület kórházzal nem rendelkezik, a lakosság igénye, érdeke az ambuláns, definitív egészségügyi ellátás. Ennek nélkülözhetetlen, meghatározó részét képezi a járóbeteg szakellátás. A XVI. kerületi Önkormányzat Szakrendelője 24 szakágban 38 féle szakellátást szolgáltat. A teljesített napi szakorvosi óraszám 255, az évi szakorvosi óraszám 48 536. Az évi vizsgálatok és kezelések száma 300 000 felett van, a napi betegátlag 1200 fő.
 
Gyönyörűen felújított szakrendelőnkben kultúrált környezetben, légkondicionált várókkal és rendelőkkel, kiváló, új műszerekkel, vizsgáló eszközökkel jól képzett szakorvosokkal és szakdolgozókkal biztosítjuk az ellátást. A jó tömegközlekedési lehetőségek mellett ingyenes parkoló áll pácienseink rendelkezésére, mozgáskorlátozottak akadálymentesen elérhetik szolgáltatásainkat.

Betegirányítás

Intézetünkben központi informatikai rendszert hoztunk létre, amelynek a betegellátást, munkaszervezést segítő integráns része a betegirányító. A bejárat melletti fogadó-munkahelynél munkatársaink a páciens adatainak rögzítését követően a kívánt szolgáltató helyre irányítják a kérést, vagy időpontot egyeztetve előjegyzést adnak.  A rendelőkben a várakozási, előjegyzési listák azonnal megjelennek. A személyi adatok rögzítése nem vesz el a vizsgálati, kezelési időből, a beutalók, receptek írása is meggyorsul. Adatbázisunk több mint 90 000 páciensünk adatait tartalmazza, így általában a betegirányítás csak másodperceket vesz igénybe.

A betegeket sorszám alapján hívjuk be a vizsgálatokra, a sorszámot hangjelzés kíséretében a rendelők előtti várókban elhelyezett monitorokon jelenítjük meg. A betegek behívása nem érkezési sorrendben, hanem az előjegyzett időpont alapján történik. Szeretnénk felhívni tisztelt betegeink figyelmét, hogy a sorszám nem jelent egyben sorrendiséget. Informatikai rendszerünk már az előjegyzés pillanatában hozzárendeli a sorszámot a betegekhez, így előfordulhat, hogy valakinek délután 18:00-ra van időpontja, és az 1-es sorszámmal rendelkezik. Az ellátás során a sürgősségi esetek természetesen előnyt élveznek.

A betegirányító munkatársai információt nyújtanak a rendelések igénybevételének lehetőségeiről, idejéről, helyéről, a várakozók számáról. Nem lehet feladatuk orvosi tanács adása, nem jogosultak sürgősségi kérés elbírálására, ezeket a kéréseket továbbítják. Munkájukat jogszabályokon alapuló intézeti szabályzat határozza meg, melyet nem szeghetnek meg. Természetesen nincs betekintésük a kórlapokba, így vizsgálati eredményről, leletről, véleményről sem adhatnak felvilágosítást. Jogosultságaikat meghaladó feladatokat el kell utasítaniuk.


Beutalás rendje

A beutalás rendjét, az igénybevehető egészségügyi ellátás módját az 1997. évi LXXXIII. Törvény a kötelező egészségbiztosítás ellátásairól, egységes szerkezetben a végrehajtásról szóló 217/1997. (XII.l.) Korm. rendelet szabályozza. Az egyes osztályok honlapján jelezzük a beutaló szükségességét.
 

Álláslehetőségek

Kereső


Támogatja a Joomla!. Designed by: Free Joomla Theme, zend optimizer. Valid XHTML and CSS.