Üdvözli Önt a XVI. Kerület Kertvárosi Egészségügyi Szolgálata

Rendelési idők: : H-P: 8:00-20:00
  Tel: +36 1 401-1300 : E-mail: elojegyzes@szakrendelo16.hu

Orvosok

Dr. Szilágyi László

Főorvos

Szakmai önéletrajz:

1968-ban végeztem a Budapesti Orvostudományi Egyetemen szigorló orvosként mentőtiszt voltam. 1968 óta a Péterfy S. utcai Kórházban dolgozom. Előbb belgyógyászati, majd kardiológiai szakképesítést szereztem, 2000-ben pedig európai kardiológus szakképesítést nyertem el az Európai Kardiológiai Társaság minősítése alapján.

Kórházunk kardiológiai osztályát 1981-ben hoztuk létre, magam előbb főként az intenzív kardiológiával foglalkoztam, a koronária őrző egyik alapítójaként és vezetőjeként,  majd a non-invaziv kardiológiai fekvő és járóbeteg részlegeket hoztuk létre és működtetjük jelenleg is ellátva a főváros VI.,VII., VIII., és XVI. kerületeinek szívbetegeit. Tudományos munkáimat a kardiológia említett területein végezem, a magyar és az európai kardiológiai társaság aktív tagjaként.

2002 óta dolgozom a XVI. kerületi Kertvárosi Egészségügyi Szolgálata Kardiológiai Szakrendelésén, részállásban rendelek hetente két alkalommal: kedden délelőtt és szerdán délután. Az elmúlt években közös munkával sikerült a rendelés személyi és műszeres színvonalát az elvárható európai színvonalra fejleszteni.